The Art Of Styling

Wachtkamer/praktijkstyling

“Zorgen en verzorgd worden in een omgeving die niet je thuis is, maar waar je je wel thuis voelt. Om je beter te voelen als je ziek bent. En als je werkt”

Door jarenlange ervaring als marketeer in de farmacie bezocht ik veel wachtkamers en praktijken. Ik ontdekte dat veel wachtkamers en spreekkamers wel ‘een pimping’ konden gebruiken. 

De moderne praktijk

20 jaar geleden hoefde u als zorgverlener weinig te doen om uw praktijk aantrekkelijk te maken. Wat stoelen op een rijtje en een plantje was toen voldoende. Mensen kwamen immers binnen voor een zorgvraag en/of behandeling. Die tijden zijn echter voorbij. Uitstraling is momenteel zeer belangrijk. De uitstraling van uw praktijk moet aansluiten bij uw filosofie en uw identiteit. Met kleuren, stijlen en materialen zoeken wij naar een inrichting die past bij de opdrachtgever.

De hedendaagse praktijk biedt aanzienlijk meer dan enkele onderzoekskamers. De moderne praktijk fungeert als medisch centrum, informatiecentrum en verkooppunt van medicijnen en verzorgingsartikelen. Het is daarom van groot belang dat de ambiance en uitstraling van uw praktijk zoveel mogelijk is afgestemd op de wensen en verwachtingen van uw klanten. The Art of Styling kan u hierin optimaal adviseren.

Het aanbieden van service en zorg is een vorm van handel. Om dit proces te stimuleren wordt er veelal gebruik gemaakt van presentatie en communicatie. Dikwijls wordt gedacht dat interieurontwerp van een praktijk alleen te maken heeft met het mooi inrichten van de wacht- en spreekkamer. Dit is echter meestal een bijkomstigheid. In eerste instantie gaat het erom de ruimte zo aan te passen dat de klanten/patiënten zich op hun gemak voelen in een sfeervolle inrichting met voldoende ruimte maar óók dat U en uw medewerkers er plezierig en efficiënt kunnen werken.

Bovendien kan een interieurontwerp ook niet los worden gezien van het verwachtingspatroon, zoals dat wordt gecreëerd door marketing en reclame. Daarom zijn reclame (promotie van de praktijk naar buiten toe) en de inrichting van de praktijk direct met elkaar verbonden.

Met weinig middelen toch een verrassend resultaat

Gemiddeld eens in de 7 a 10 jaar wordt een praktijk geschilderd of verbouwd, kleine ingrepen kunnen echter een praktijk een andere uitstraling geven die beter past in deze tijd.

Oplossingen zijn te bereiken met verbeterende opstellingen, kleuren , verlichting met spiegels of met het veranderen van bepaalde materialen. Diagonale opstellingen kunnen ruimten groter doen lijken en stralen meer luxe uit dan rechte opstellingen. 

The Art of Styling onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak. Dit resulteert in een ontwerp dat is toegesneden op uw unieke, specifieke wensen en kenmerken. The Art of Styling werkt “outside in”: van exterieur, via interieur naar het hart (de mensen) van een bedrijf. Onze visie op sfeer gaat verder dan alleen het creëren van een mooi plaatje.

Tarieven

The Art of Styling hanteert een uurtarief van € 65,00 inclusief BTW

Extra

Wij kunnen u adviseren om werkzaamheden uit te laten voeren te denken aan; schilderwerk, meubelfabricage of aanschaf van extra accessoires. Alles gebeurt in mondeling overleg met u en zo nodig met een offerte voor aanschaf of uitvoering van de werkzaamheden door derden. Voor de kosten hoeft u het echt niet te laten!!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak klik dan hier