The Art Of Styling

Optimale presentatie 2x langer bekeken 2x meer contact

Wat is verkoopstyling?

Overgewaaid uit Amerika en Engeland worden ook in Nederland steeds meer huizen “gepimpt” voor de verkoop. Televisieprogramma’s zoals ‘Uitstel van Executie’ of andere 'home makeover' programma's worden massaal bekeken en vooral situaties voor en na ‘pimping’zijn bij veel mensen favoriet.

Verkoopstyling is een vak en in Nederland nog vrij nieuw. Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van woningen met als doel een snellere verkoop tegen een goede prijs. Het gaat verder dan het eenvoudig verschuiven van de bank, het witten van een muur en het plaatsen van een bloemetje. 

“The Art of Styling” maakt uw huis met eenvoudige ingrepen snel verkoopklaar en aantrekkelijk voor een breed publiek. Voor aspirant kopers is het zeer belangrijk dat de eerste indruk van een huis als een verpletterende indruk op het netvlies gegrift staat. Zij moeten zich meteen op hun gemak voelen en zich niet storen aan de inrichting en de persoonlijke inrichting van de huidige bewoner. 

Het is nooit te laat een verkoopstylist(e) in te schakelen. Het beste is om hiermee te beginnen voordat een huis in de verkoop komt zodat u de hoogst haalbare prijs voor uw woning kunt krijgen. Heeft u uw woning al op het internet staan, ook dán is het absoluut de moeite waard alsnog een verkoopstylist(e) in te schakelen en nieuwe foto’s te nemen en te plaatsen. Hierdoor zult u opnieuw kopers aantrekken en uw huis sneller tegen een betere prijs verkopen. 

Onderzoek heeft aangewezen dat 70% van de huizen die langer dan één jaar te koop stonden na restyling binnen 3 maanden verkocht werden!

Stagnerende woningmarkt? Verkoopstyling door The Art of Styling loont!

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een verkoopstyliste heel duur is maar het is gebleken dat het zakken met de verkoopprijs ingrijpender is dan het inhuren van een gecertificeerd verkoopstyliste.

Verkoopstyling loont dus en levert voor alle partijen een win-win situatie op, Omdat gerestylde huizen beter in de markt liggen, verdient verkoopstyling zich in negen van de tien gevallen terug, daarnaast vallen gerestylde huizen op sites zoals Funda en jaap.nl door betere foto’s eerder op. De kans op een bezichtiging wordt daardoor sterk verhoogd en bezichtiging hebt u nodig om te kunnen verkopen.

Werkwijze

Verkoopstyling is bijna in elk huis snel te implementeren. The Art of Styling is een gecertificeerd bureau dat is aangesloten bij het CNVV (centraal netwerk voor verkoopstylisten) en onderscheidt zich met een snelle, makkelijke en doelgerichte aanpak in verkoopstyling. The Art of Styling, opgeleid door ‘House of KIKI’, schrijft geen dure rapporten. De “hands-on” methode van The Art of Styling zorgt voor direct resultaat en zorgt dat het huis ruimte en rust uitstraalt. Hierdoor worden de positieve verkooppunten van het huis beter geaccentueerd en is er een grotere verkoopkans.

Na een (vrijblijvend) intakegesprek maken wij een afspraak om de woning te restylen. In gemiddeld 4-6 uur ondergaat uw woning een basis restyling. Hierna bespreken we wat er nog meer gedaan moet worden om uw woning helemaal verkoopklaar te maken. Aan de hand van dit gesprek wordt er een offerte gemaakt waarin we een gedetailleerde inschatting maken van de bijkomende kosten. Uiteraard krijgt de huizenverkoper bruikbare tips voor bezichtigingen en brengen wij een basispakket met accessoires mee die desgewenst overgenomen kunnen worden. Dit alles ‘kost u echt de kop niet’!

Fotopresentatie

De eerste indruk van een potentiële koper is cruciaal. Deze eerste indruk wordt vaak al opgedaan op internet, daarom zijn goede foto’s van essentieel belang.

The Art of Styling kan door middel van fotografie de sterke punten van uw woning benadrukken. Wanneer wij uw huis verkoopklaar gemaakt hebben ontvangt u van ons op CD-rom of per email een serie prachtige foto’s van uw nieuw gerestylde huis. Deze kunt u zelf op Funda of andere verkoopsites zetten.

2-D of 3-D animatie

The Art of Styling biedt u de mogelijkheid om het via 2-D of 3-D een ontwerp te laten maken van uw woning. Kleine projecten doen wij zelf, met grote projecten werken wij samen met DWanimations die dit voor ons verzorgt. U krijgt een realistisch beeld wat u met een huis zou kunnen doen. Dit is zeer handig voor:

  • Huizen die in zeer slechte staan zijn / bouwvallen
  • Nieuwbouwprojecten
  • Verbouwingsprojecten

Specialist in woningpresentatie, vastgoed marketeer

Niet alleen de styling wordt door The Art of Styling meegenomen, ook helpen wij u bij het schrijven van de juiste verkooptekst voor uw huis en het  goed vermarkten van uw woning.

Inrichting van een modelwoning & meubelverhuur

Heeft u een leegstaande woning? Niet ingerichte woningen worden lastig verkocht.

Kijkers kunnen zich namelijk moeilijk voorstellen hoe een ruimte er uit ziet als deze wel gemeubileerd zou zijn. Niet gemeubileerde ruimtes ogen kleiner omdat de verhoudingen moeilijk zijn in te schatten. Bovendien springen alle oneffenheden in een huis, zonder meubilair, extra in het oog. The Art of Styling verhuurt meubelen en woonaccessoires in alle soorten en maten, zodat uw woning er weer super uitziet en klaar is om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.

The Art of Styling werkt met standaard tarieven per m2 te meubileren woonoppervlak. Hierin is inbegrepen: de meubels, accessoires, verlichting, schilderijen, styling, op- en afbouw en het transport voor het brengen en halen. De inrichting mag 1 jaar blijven staan.  Daarna kan per maand verlengd worden. Wij verhuren kwalitatief goede en moderne meubelen en accessoires. Bij de inrichting is de smaak van de doelgroep van de woning het uitgangspunt. Neemt u voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Tarieven

The Art of Styling hanteert een uurtarief van € 65,00 inclusief BTW

Extra

Ik kan u adviseren om werkzaamheden uit te laten voeren te denken aan; schilderwerk, tuinwerkzaamheden, meubel huur of aanschaf van extra accessoires. Alles gebeurt in mondeling overleg met u en zo nodig met een offerte voor aanschaf of uitvoering van de werkzaamheden door derden.

Hier treft u meer informatie aan om uw te koop staande woning nog beter te presenteren.

“The Art of Styling” is aangesloten bij het Centraal Netwerk Voor Verkoopstylisten (CNVV)

Kiki 

Zowel makelaars als particulieren kunnen geïnteresseerd zijn in een samenwerking met The Art of Styling? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.